Depression

Rigtig mange danskere udvikler symptomer i en lettere eller sværere grad på depression på et tidspunkt i deres liv. Depression er en af de mest almindelige psykiske sygdomme, og rammer faktisk hver femte eller sjette af os på et tidspunkt i vores liv.

Depression opleves som en følelse af at være nedtrykt over en længere periode med eller uden en forklarende årsag. Sværhedsgraden af depression varierer mellem længerevarende tristhed til en dyb håbløshed. Særligt for depression gælder det at glæden og lysten er væk er til fordel for tunghed, træthed og vemod, hvilket gør det svært at komme igennem en hverdag.

Herudover føler mange sig tyngede af meget negative og svære tanker om sig selv, der kan være med til at gøre én handlingslammet. Det kan være meget svært at se sig selv ud af depression, hvorfor det er en god ide at søge både professionel hjælp og støtte gennem pårørende.

 

Samtaleterapi ved depression

Samtaleterapi kan være en god hjælp til at komme ud af en depression. Gennem samtaleterapi kan vi undersøge årsagerne til at at depression opstod og de faktorer der vedligeholder den. Du kan få hjælp gennem redskaber til at have det på en anden og mere let, håbefuld måde.

Alt for mange mennesker går rundt og er deprimerede uden at få hjælp, så er du i tvivl om du har brug for hjælp så kontakt din læge eller aftal en tid hos en psykolog gennem denne hjemmeside eller anden.

Har du brug for hjælp til at komme ud af din depression, så er du meget velkommen til at kontakte mig over mail kontakt@psykologogparterapeut.dk eller over mobil 93977270, så finder vi sammen en tid til dig.