Blog

Speciale indenfor parterapi

Skrevet af psykolog og parterapeut Maria Rauff Schurmann

Fan af kærlighed og parforholdet

Lad mig bare sige det, som det er. Jeg er en stor fan af kærligheden og parforholdet. Det bedste jeg ved her i verden er at dele livet med min kæreste. Vi har været sammen i mange år efterhånden og valgte for to år siden at købe en lejlighed sammen. Det passede min indre romantiker rigtig godt – for det at vælge at investere i en lejlighed sammen, var for mig at se også et symbol på at vi valgte at investere i hinanden og i vores fælles fremtid.

Når jeg møder par i klinikken

Når jeg møder par som står et svært sted har jeg en stor lyst til at hjælpe dem på rette kurs igen, netop fordi jeg ved hvor vigtig parforholdsrelationen er, og fordi jeg ved hvor smertefuldt det kan være når kærligheden møder større eller mindre bump på vejen.

Hvordan har jeg specialiseret mig?

Jeg husker meget tydeligt gennem mit studie som psykolog, at jeg altid spidsede lidt ekstra ører når undervisningen faldt på parforholdsrelationen. Måden hvorpå jeg valgte at tilrettelægge mit studie på afspejler også min forkærlighed til parterapi. Når det kom til valgfag valgte jeg fagene, der handlede om kærlighed og familieliv. Jeg skrev min bachelor om hvorledes ens opvækst og tilknytning kan påvirke en senere i livet i forhold til parforhold. Endeligt valgte jeg at skrive mit speciale indenfor parterapi.
Ikke nok med det, så er dette år også gået med en efteruddannelse i parterapi, så ja, jeg er virkelig en fan af parforholdet og parterapi.